Beste Vrienden van Brazilië,

Wie had er een half jaar geleden kunnen denken dat de wereld momenteel zo geteisterd zou worden door een pandemie. Als je toen voorspeld zou hebben dat dit zou gebeuren, zou je naar het rijk der fabelen verwezen zijn. We hopen inmiddels dat we de ergste periode van de besmetting achter de rug hebben en dat de schade opgemaakt kan worden. Wij hopen ook dat jullie en je naasten bespaard gebleven zijn van het leed dat Covid-19 heeft aangericht. Voor degene die wel getroffen zijn willen wij ons medeleven betuigen.
In deze periode kijken we met veel belangstelling naar de ontwikkelingen om ons heen, en speciaal naar Brazilië. Elke dag bereiken ons berichten hoe de president van Brazilië er mee omgaat. Dit stelt ons niet gerust. Gelukkig hebben de federale leiders het zeggenschap over de aanpak in hun regio’s. Op het moment dat deze nieuwsbrief in de bus valt kan de situatie al weer veranderd zijn. In Nederland zien we veel positieve ontwikkelingen, terwijl de berichten uit Brazilië nog geen verbeteringen laten zien. In deze nieuwsbrief geven we in het kort de bevindingen weer vanuit Belo Horizonte door frater Theo, uit São José da Tapera door João Alves en vanuit Pão de Açúcar door Hanny.
We danken iedereen voor de steun die we hebben mogen ontvangen en wensen jullie veel sterkte in deze toch wel bizarre tijd.

Toon van Limpt (voorzitter Stichting Vrienden van Brazilië)

Wilt u de nieuwsbrief verder lezen, klik dan hier

Nieuwsbrief juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *