Project crèche Limoeiras

In 2013 is de Stichting Vrienden van Brazilië een groot project opgestart in één van de crèches van wijlen zuster Clementina in Limoeiras. Het is een kleine hechte woongemeenschap behorend tot Pão de Açúcar op een plek die vaak slecht te bereiken is, zeker in de regentijd. De zandweg die leidt naar Limoeiras zit vol gaten en kuilen.

zicht op Limoeiras
zicht op Limoeiras

De crèche biedt plaats aan 30 tot 40 kindjes en wordt geleid door 3 leidsters. Met eigen ogen hebben we kunnen zien met hoeveel liefde zij zich inzetten voor de kindjes.

Allereerst is er gezorgd voor nieuw speelgoed. Dolblij waren ze er mee en men ging er heel zuinig mee om.

kindjes met hun nieuwe speelgoed
kindjes met hun nieuwe speelgoed

Bij een bezoek in 2014 bleek er zoveel achterstallig onderhoud te zijn, dat besloten werd om te zorgen dat de crèche er weer spik en span uit kwam te zien. Veel werkzaamheden zijn verricht door de mensen uit de gemeenschap zelf. Hanny heeft gezorgd dat de benodigde materialen werden geleverd.

Het dak en het sanitair moesten worden gerepareerd. Buiten is een veranda gemaakt met een douche, zodat de kindjes ook buiten kunnen spelen als het te heet is. De muur om het perceel is vervangen en er is traliewerk voor de ramen geplaatst zodat het gebouw minder inbraakgevoelig is. Binnen is alles geschilderd en we hebben een nieuwe diepvries kunnen aanschaffen. Ook is er gezorgd voor nieuwe tafeltjes en stoeltjes.

leidster bij afgebroken wc-deurtje
leidster bij afgebroken wc-deurtje
nieuwe meubeltjes
nieuwe meubeltjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Het laatste nieuws (25-2-2016) is dat er mooie muurschilderingen zijn aangebracht en als groot eerbewijs aan zuster Clementina is de crèche naar haar vernoemd.

wandschilderingen 2 wandschilderingen 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

naam crèche Clementina

Crèche Limoeiras

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *