Door steun van Wilde Ganzen, een ruimhartige schenking en door de donateurs van onze eigen Stichting Vrienden van Brazilië hebben we het, tot op heden, grootste project kunnen realiseren onder auspiciën van de stichting AMFE.
Het heeft veel kruim gekost vanwege de bureaucratie in Brazilië, maar nu ligt er op het dak van het Colégio São Vicente in Pão de Açúcar (van wijlen zuster Odiliana) een groot zonnepark. Met de opbrengst van de panelen bespaart het bestuur (de Sociedade) de energiekosten van zowel deze school als die van het Escola João Paulo II in São José da Tapera (van wijlen zuster Redempta). Met de directie en met AMFE is de afspraak gemaakt om de besparing te steken in een studiefonds voor de allerarmsten. Hiermee kunnen wij het gedachtegoed van de zusters in ere houden. Het was immers hun diepste overtuiging dat ook de allerarmste kinderen kwalitatief goed onderwijs moesten kunnen krijgen. En we kunnen zeggen dat beide scholen op dit gebied zeer goed aangeschreven staan. De kinderen die hier afstuderen hebben een zeer goede basis voor de toekomst en er zijn al veel leerlingen doorgestroomd naar de faculteit in Pão de Açúcar of universiteiten in het land.
De directie heeft een sociaal werkster aangesteld die gezinnen beoordeelt waarvan de kinderen eventueel in aanmerking komen voor financiële hulp, zodat deze bij de juiste mensen terecht komt.
Stichting Vrienden van Brazilië is van mening dat dit enorme project, deze grote investering, een goede financiële basis biedt aan de Sociedade.

Hieronder kunt u de video bekijken die João Vital (voorzitter van AMFE) heeft gemaakt voor Wilde Ganzen. We zien hoe 2 kinderen gevolgd worden die dankzij steun van het studiefonds nu kunnen gaan leren op school. Hanny is in beeld als zij hen eerst thuis bezoekt en hen daarna mee in de school neemt. En natuurlijk worden de zonnepanelen en foto’s van de werkzaamheden getoond.

Zonnepanelenproject in Pão de Açúcar