Je hoort het vanuit alle hoeken van Brazilië. Door de politieke situatie, zoals genoemd in de nieuwsbrief van december 2016, is het land in een enorme crisis gekomen. De levensbehoeften worden enorm duur, scholing en gezondheidszorg worden volgens de berichten die ons bereiken uitgekleed door de overheid.

Ook de scholen van de zusters ontkomen niet aan deze problemen. Doordat de mensen elke real moeten omdraaien hebben zich aanmerkelijk minder kinderen aangemeld voor het nieuwe schooljaar. Dat heeft natuurlijk gevolgen voor de inkomsten voor de scholen en daardoor voor het lerarenaantal, voor de keuze voor studierichtingen en voor de bezetting van de lokalen. Daarnaast is het stichtingsbestuur van de scholen door de bisschop gewijzigd om deze financieel moeilijke tijden beter het hoofd te kunnen bieden. Wij blijven de scholen steunen en hopen op betere tijden.

Naast deze problematiek spelen ook nog de zorgen over de banken. Het is een enorme klus om gelden op de plek van bestemming te krijgen. U kunt er echter van op aan dat we alle mogelijke manieren onderzoeken om uw donaties op de juiste plek te krijgen.

Inmiddels staat het jaarverslag van 2016 online. Jaarverslag 2016

Politieke en economische problemen in Brazilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *