Sinds 2015 is het project ‘Donatie in de wijk’ gestart in Pão de Açúcar. De coördinatie voor dit project is in handen van Hanny Vieira Martins Limbeek. Deze financiële ondersteuning is bedoeld als mensen om gezondheidsreden medicijnen of verpleging nodig hebben, of om kinderen te laten studeren. Er leven nog zoveel mensen onder de armoedegrens en de stichting wil die mensen bereiken die direct hulp nodig hebben.

Enkele voorbeelden die Hanny ons heeft beschreven:

“Ik vraag van alle mensen verwijsbrieven, recepten en begrotingen. Dan is er minder kans op fouten. Eerlijke mensen begrijpen dat en er heeft niemand problemen mee als ik het vraag.”

“Er kwam een moeder bij me om te praten. Tijdens het gesprek begint ze plotseling te huilen, ik ga naar haar toe en geef haar de welbekende abraço. Ze wordt wat rustiger en verteld me dat haar kinderen die op de gemeentelijke school zitten vragen om potloden, schriften etc. Dit kan ze niet betalen omdat ze anders geen eten kan kopen. We helpen haar met R$ 83.- voor schoolspullen zodat ze geld over heeft om eten te kopen.”

“Een man is schilder en spuit ijzerwerk. Hij doet het zonder masker en bril omdat hij geen geld heeft om het te kopen. Hij heeft het geld wat hij verdient nodig voor het onderhoud van zijn gezin. Met R$ 86.- hebben we hem een masker en bril gegeven . Hij vertelde dat hij het verschil merkte met zijn ademhaling nu hij een masker gebruikt.
Schilder

“Een moeder en oma komen bij mij, vertellen dat er vorig jaar een vrachtwagen in hun huis is gereden. Dat klopt, dat is in november gebeurd. Van het huis is niets meer over. Ze zijn daardoor erg geschrokken en nerveus. Maar waar ging het nu om, oma moest een borstonderzoek laten doen in Arapiraca en had geen geld voor vervoer. We hebben haar met R$ 30.- geholpen.”

“Een vader verteld mij dat zijn twee zoontjes veel klagen over buikpijn en lusteloosheid. Hij is bij de dokter geweest en heeft een verwijzing voor bloedonderzoek. Aangezien in het ziekenhuis hier geregeld iets stuk is in het laboratorium moeten de mensen naar een particulier laboratorium. Met R$ 150.- hebben we hem kunnen helpen en hebben de kinderen bloedonderzoek laten doen.”

“Een moeder van Maria Zilda komt op een donderdag met haar jongste dochtertje bij me. Ze heeft al een paar dagen tandpijn maar in het ziekenhuis was geen tandarts. Met R$ 40.- is ze naar een particuliere tandarts geweest en is de melktand getrokken. Met nog eens R$ 20.- kon ze antibiotica kopen voor de nazorg.”

“Bij een gezin was de beerput stuk en lag open wat een gevaar voor de gezondheid is i.v.m. de dengue-/ zika mug en de kinderen kunnen er in vallen. Met R$ 384.- voor materiaal en R$ 500.- aan werkloon is de beerput weer leeggemaakt en hersteld.”

put1 put2 put3

 

 

Project Donatie in de wijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *