Reisverslag Jan Goorman
November 2014

Onze `zomer` vakantie was ook dit jaar door ons weer gepland in de herfst, kinderkledingals het in Brazilië volop lente is. Voor ons een prima tijd, geen werk bij ons in de tuin, relatief een goedkope reis en altijd prima weer in Brazilië. De ontvangst door zuster Redempta was weer hartverwarmend. Ze had alles weer heel fijntjes voor ons geregeld. Nogmaals bedankt zuster Redempta. De koffers waren weer goed gevuld met o.a. kinderkleding, waar nog altijd een grote behoefte aan is. De jurkjes en broeken, gemaakt door de dames van Stichting Wereldwijd uit Reusel, hebben we over de drie crèches verdeeld. Bij het uidelen van de kleding maakten we echter een klein foutje  door één kind over het hoofd te zien. We hoorden dit de andere dag van de leiding van de crèche. Het manneke had heel veel verdriet gehad. Gelukkig was onze koffer nog niet leeg en hebben we hem in een nieuwe broek gehesen. Hij was zo blij, hij stond nu alléén in de belangstelling.

huisjeSoms is het moeilijk voor ons om te zien hoe de arme gezinnen moeten rond zien te komen met een klein salaris of een uitkering van de gemeente. De mensen klagen heel zelden en zijn eigenlijk best tevreden met hetgeen ze hebben. Maar als je dan bij de armsten toch iets voor de kinderen kunt achterlaten, denk ik wel eens aan de slogan van de stichting  Vrienden van Brazilië; geniet van het leven, laat kansarme kinderen dit ook beleven.
Elk jaar komen we ook leuke dingen tegen. Dit jaar, op 15 november, werd 50 jaar onderwijs in Pão de Açúcar op een folkloristisch wijze gevierd. Het was een mooie optocht, waar zuster Redempta met volle teugen van heeft genoten. Haar drumband uit Tapera was hierbij ook uitgenodigd.

optocht 1

optocht 2

 

 

 

Ook was er een vrachtauto met kinderen met een grote foto van wijlen zuster Clementina. De zuster zijn ze nog lang niet vergeten.

optocht 3optocht 4

 

Tijdens ons bezoek hebben we ook vastgesteld dat het geld, bestemd voor het werk van onze tante zuster Clementina Wouters, op die plaatsen terecht komt,  waar het echt nog noodzakelijk is. Wij hopen dat we er nog vaak op vakantie kunnen.

 

 

Verslag Jan Goorman november 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *